Καταστατική και Τακτική Γενική Συνέλευση Πολιτιστικής Κίνησης ex-Artis -2018

Δελτίο Τύπου.

Tο Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε η Καταστατική και Τακτική Γενική Συνέλευση της Πολιτιστικής Κίνησης ex-Artis, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στην Πάφο.
Η Καταστατική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα τις αναγκαίες τροποποιήσεις στα Άρθρα του καταστατικού της κίνησης με βάση το νέο νόμο: ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2017.
Κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση που ακολούθησε, έγινε ο απολογισμός των πεπραγμένων για τη θητεία 2016-2018 από την απερχόμενη πρόεδρο Ντανιέλλα Πιστέντη Μούγιαννου και η παρουσίαση της οικονομικής και ταμειακής κατάστασης από τον απερχόμενο ταμία Γιάννο Οικονόμου με βάση την έκθεση των εγκεκριμένων λογιστών. Μετά την κατάθεση του απολογισμού και της ταμειακής έκθεσης, ακολούθησαν διευκρινιστικές ερωτήσεις και συζήτηση και για τα δύο θέματα. Τα δύο έγγραφα εγκρίθηκαν ομόφωνα από τη συνέλευση.

 

Ακολούθησε συζήτηση που αφορούσε:
1. Την άμεση αναβάθμιση της εικόνας της ΠΚ Ex-Artis με την αναβάθμιση της Ιστοσελίδας της κίνησης
2. Προτάσεις για αξιοποίηση της εμπειρίας και παράδοσης που δημιουργήθηκε μέχρι σήμερα μέσα από την υλοποίηση των διαφόρων δράσεων της ΠΚ ex Artis, ιδιαίτερα μέσα από τα πρότζεκτ της ΠΠΕ ΠΑΦΟΣ2017.
3. Προτάσεις για καλύτερο συντονισμό μεταξύ των πολιτιστικών σωματείων και των Δήμων της Επαρχίας μας.
4. Την πολιτιστική ανάπτυξη και διαχείριση στην πόλη μας, εν όψει της νέας εποχής μετά την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και της δημιουργίας των νέων πολιτιστικών χώρων.
5. Πρόταση να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, συνάντηση των πολιτιστικών ομάδων και φορέων της πόλης μας για την ανταλλαγή απόψεων και την εδραίωση συνεργασιών.
Με το τέλος της συζήτησης και των προτάσεων, έγιναν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της νέας Καλλιτεχνικής Επιτροπής για τη διετία 2018-2020. Το Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε καταρτίστηκε σε σώμα ως ακολούθως:
1. Πρόεδρος: Ντανιέλλα Πιστέντη Μούγιαννου
2. Αντιπρόεδρος: Γιάννης Κουτσόλαμπρος
3. Γραμματέας: Στέλιος Σοφόκλη
4. Ταμίας: Μαρκέλλα Νεοκλέους
5. Μέλος: Ρήνος Στεφανή

Η Καλλιτεχνική Επιτροπή απαρτίζεται από τους ακόλουθους:
1. Ελίζα Χριστοφόρου
2. Σoύζαν Βάργκας Στεφανή
3. Χριστίνα Αθηνοδώρου
4. Chiaki Kamikawa
5. Εκπρόσωπος ΔΣ: Γιάννης Κουτσόλαμπρος

Η Πολιτιστική Κίνηση ex Artis είναι ένας Μη Κυβερνητικός, Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός με έδρα την Πάφο που ιδρύθηκε το 2013, με κύριο σκοπό την προαγωγή και ανάπτυξη του πολιτισμού στον τόπο μας και στο εξωτερικό, μέσα από τη διοργάνωση και συμμετοχή σε ποιοτικά πολιτιστικά, καλλιτεχνικά, εκπαιδευτικά, επιστημονικά, περιβαλλοντικά κ.ά. προγράμματα και εκδηλώσεις.
Μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί πολλά πρότζεκτ και εκδηλώσεις τόσο στην Κύπρο όσο και το εξωτερικό, που αφορούν στην Τέχνη, το Περιβάλλον, την Ιστορία και Αρχαιολογία του τόπου μας, την ανάπτυξη του πολιτισμού στην Πάφο. Σημαντική ήταν η παραγωγή μεγάλων εικαστικών πρότζεκτ της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης ΠΑΦΟΣ2017 που υλοποιήθηκαν κατά την περασμένη χρονιά.

Ο Γραμματέας
Δρ Στέλιος Σοφόκλη

Η Πρόεδρος
Ντανιέλλα Πιστέντη Μούγιαννου