Συμμετοχή της Πολιτιστικής Κίνησης ex-Artis σε συνάντηση του Δικτύου "Civil Society Network of Mediterranean Historical Cities" στη Βενετία, 2-3 Μαΐου 2019

Συμμετοχή της Πολιτιστικής Κίνησης ex-Artis σε συνάντηση του Δικτύου "Civil Society Network of Mediterranean Historical Cities" στη Βενετία, 2-3 Μαΐου 2019 Daniella Pistenti

Η Πολιτιστική Κίνηση ex-Artis, ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Φορέων Κοινωνίας των Πολιτών Ιστορικών Πόλεων Μεσογείου, "Civil Society Network of Mediterranean Historical Cities", συμμετέχει στην ετήσια συνάντηση των φορέων που θα γίνει στη Βενετία, στις 2-3 Μαΐου 2019, με 4μελή αντιπροσωπεία που αποτελείται από την πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, Ντανιέλλα Πιστέντη Μούγιαννου, το μέλος του ΔΣ Ρήνο Στεφανή και τα μέλη Susan Vargas και Κώστα Μούγιαννο.

Στο δίκτυο συμμετέχουν πολιτιστικοί φορείς από την Βενετία, την Κέρκυρα, το Dubrovnik, τη Ρόδο, το Ηράκλειο και την Πάφο (με τη συμμετοχή του ex-Artis).

Κατά τη συνάντηση θα γίνουν αρχαιρεσίες για την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου, καθώς και συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τον καταρτισμό του Σχεδίου Δράσης του δικτύου για την επόμενη χρονιά. Ιδιαίτερα θα δοθεί έμφαση στην συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά προγράμματα για την επίτευξη των στόχων του δικτύου, που είναι η διατήρηση, προστασία και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς των ιστορικών πόλεων που συμμετέχουν, όπως επίσης και η συνεργασία για την βιώσιμη ανάπτυξη, μέσω της ανάπτυξης πιο βιώσιμων μοντέλων τουρισμού σε κάθε πόλη.

Στις 3 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ateneo Veneto, συνέδριο ανοικτό στο κοινό, με ομιλίες από τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετέχουν στο δίκτυο και θέματα σχετικά με τον βιώσιμο τουρισμό και την βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών της Μεσογείου.

Εκ μέρους της Πολιτιστικής Κίνησης ex-Artis, η προέδρος Ντανιέλλα Πιστέντη Μούγιαννου, θα παρουσιάσει το θέμα: The Akamas Project: A model project within the context of the European Capital of Culture PAFOS 2017, devoted to sustainable regional development”.